Taartbodem
-
Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte.
-
Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout in een kom.
-
Klop de boter met de suiker in 5 minuten luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een luchtig beslag.
-
Voeg het vanille-extract, yoghurt en olie toe en klop door. Voeg daarna de bloem en de melk in delen toe en meng tot een glad beslag.
-
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak 60-70 minuten in de oven. Check met een satéprikker of deze er schoon uitkomt.
-
Haal de cake uit de oven en laat het geheel afkoelen.
Rabarber
-
Verwarm de oven voor op 175°C hetelucht.
-
Snijd ondertussen de rabarber in stukken van 3 cm.
-
Doe de rabarber samen met de suiker en de rasp en sap van de citroen op een bakplaat.
-
Bak de rabarber 25-30 minuten in de warme oven tot de rabarber zacht is.
-
Giet het sap van de rabarber af en vang op.
-
Laat de rabarber afkoelen.
Rabarbertaart
-
Klop de slagroom stijf met de suiker.
-
Prik met een vork gaatjes in de afgekoelde cake. Druip het zoete sap van de rabarber hier overheen.
-
Besmeer met de slagroom en leg hier de stukken rabarber op.
0 reacties