De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24kitchen generic banner
24kitchen banner eitjes

rabarbertaart

Het is weer rabarbertijd! Hoog tijd om met de vrolijk gekleurde stengels aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld met dit recept voor rabarbertaart. 

45 min voorbereidingstijd
100 min oventijd
rabarbertaart

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"Rabarber is ideaal voor taart. De gekleurde stengels zijn de perfecte topping. Niet alleen door hun kleur maar ook om ze te vlechten tot een prachtig patroon. Zo mooi!" 

Bereidingswijze

Taartbodem

  1. Verwarm de oven voor op 175°C  boven- en onderwarmte.

  2. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout in een kom.

  3. Klop de boter met de suiker in 5 minuten luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een luchtig beslag.

  4. Voeg het vanille-extract, yoghurt en olie toe en klop door. Voeg daarna de bloem en de melk in delen toe en meng tot een glad beslag.

  5. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak 60-70 minuten in de oven. Check met een satéprikker of deze er schoon uitkomt.

  6. Haal de cake uit de oven en laat het geheel afkoelen.

Rabarber

  1. Verwarm de oven voor op 175°C hetelucht. 

  2. Snijd ondertussen de rabarber in stukken van 3 cm.

  3. Doe de rabarber samen met de suiker en de rasp en sap van de citroen op een bakplaat.

  4. Bak de rabarber 25-30 minuten in de warme oven  tot de rabarber zacht is.

  5. Giet het sap van de rabarber af en vang op.

  6. Laat de rabarber afkoelen.

Rabarbertaart

  1. Klop de slagroom stijf met de suiker.

  2. Prik met een vork gaatjes in de afgekoelde cake. Druip het zoete sap van de rabarber hier overheen.

  3. Besmeer met de slagroom en leg hier de stukken rabarber op.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker