Raapstelen-pastasalade

3
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Pomodori tomaten uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de pomodori tomaten in partjes. Verdeel de pomodori tomaten in een ovenschaal, besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met de Italiaanse kruiden, een beetje zout en versgemalen peper. Rasp de Parmezaanse kaas erover en pof de tomaten in de oven in circa 12 minuten zacht.

Raapstelen-pastasalade

  • Kook de rigatoni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de pasta koud en laat goed uitlekken.
  • Was de raapstelen, verwijder de wortels en snijd de waspenen grof.
  • Snijd de boerenachterham in blokjes.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een grote kom de pasta, raapstelen, rode ui, olijven, boerenachterham en een scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de raapstelen-pastasalade over borden. Verdeel de pomodori tomaten uit de oven eroverheen en schep er een lepeltje pesto op.

Ingredienten

4
Personen

Raapstelen-pastasalade

  • 5 pomodori tomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 300 g rigato
  • 4 bosjes raapstelen
  • 200 g dikke plakken boerenachterham
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • olijfolie extra vierge
  • 2 el rode pesto

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
3