De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

quiche zonder bodem met tapenade

Bekleed de bodem van een ovenschaal met bakpapier maar laat het iets uitsteken zodat je hem er straks makkelijk uit kunt tillen. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne repen. Verdeel de paprika’s over de taartvorm. Pel en hak de knoflook.

30 min kooktijd
Quiche zonder bodem met tapenade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven alvast voor op 200 °C.

Quiche

Bekleed de bodem van een ovenschaal met bakpapier maar laat het iets uitsteken zodat je hem er straks makkelijk uit kunt tillen.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne repen. Verdeel de paprika’s over de taartvorm.

Pel en hak de knoflook.

Verhit olie in een wok en roerbak de knoflook en spinazie circa 3 minuten.

Breng op smaak met zout en peper. Laat uitlekken op een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over de paprika.

Verkruimel de feta over de spinazie.

Kluts de eieren met de melk en roer de bloem, zout en peper erdoor. Schenk het beslag over de spinazie.

Schuif de quiche in de oven en bak in circa 15 minuten gaar.

Haal de quiche uit de oven en bedek deze met filodeeg. Smeer het filodeeg in met een klein beetje olie en strooi er de sesamzaadjes overheen. Bak de quiche circa in de oven in circa 5 minuten goudbruin en krokant.

Tapenade

Maak de champignons schoon en halveer. Verhit olie in een pan en bak de champignons in circa 4 minuten gaar.

Was en pluk de platte peterselie. Voeg de olijven en peterselie toe aan de champignons en bak nog circa 1 minuut

Schep het mengsel in een hoge kom en pureer het grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd het brood in grove plakken.

Snijd de quiche in punten, serveer met brood en tapenade

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker