Quiche zonder bodem met tapenade

13
Makkelijk
Quiche zonder bodem met tapenade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven alvast voor op 200 °C.

Quiche

Bekleed de bodem van een ovenschaal met bakpapier maar laat het iets uitsteken zodat je hem er straks makkelijk uit kunt tillen.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne repen. Verdeel de paprika’s over de taartvorm.

Pel en hak de knoflook.

Verhit olie in een wok en roerbak de knoflook en spinazie circa 3 minuten.

Breng op smaak met zout en peper. Laat uitlekken op een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over de paprika.

Verkruimel de feta over de spinazie.

Kluts de eieren met de melk en roer de bloem, zout en peper erdoor. Schenk het beslag over de spinazie.

Schuif de quiche in de oven en bak in circa 15 minuten gaar.

Haal de quiche uit de oven en bedek deze met filodeeg. Smeer het filodeeg in met een klein beetje olie en strooi er de sesamzaadjes overheen. Bak de quiche circa in de oven in circa 5 minuten goudbruin en krokant.

Tapenade

Maak de champignons schoon en halveer. Verhit olie in een pan en bak de champignons in circa 4 minuten gaar.

Was en pluk de platte peterselie. Voeg de olijven en peterselie toe aan de champignons en bak nog circa 1 minuut

Schep het mengsel in een hoge kom en pureer het grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd het brood in grove plakken.

Snijd de quiche in punten, serveer met brood en tapenade

 

Ingredienten

4
Personen

Quiche zonder bodem met tapenade

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 500 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 150 g feta
  • 4 eieren
  • 200 ml magere melk
  • 1 el bloem
  • 50 g filodeeg
  • 1 el sesamzaad
  • 250 g champignons
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • 100 g pitloze zwarte olijven
  • 1 boerenbrood
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig:

  • bakpapier
Quiche zonder bodem met tapenade
Geef je waardering
13