Soezendeeg
-
Verwarm de oven voor op 210°C.
-
Giet het water, de melk, de boter, het zout en de suiker in een pan en verwarm op laag vuur.
-
Haal de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe. Zet de pan terug op het vuur en laat het deeg zo’n 3 minuten garen en je het tot een deegbal kunt drukken.
-
Haal de pan van het vuur en laat het deeg een paar minuten afkoelen.
-
Doe het deeg in een kom en voeg, terwijl je mixt, de eieren één voor één toe. Wacht telkens tot het vorige ei volledig is opgenomen voordat je het volgende toevoegt. Mix tot een glad beslag.
-
Doe het soezenbeslag in een spuitzak met ronde spuitmond.
-
Spuit 25 soesjes netjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de soezen zodat ze ruimte hebben om te souffleren.
-
Bak de soezen in de voorverwarmde oven op 210°C voor 25 minuten.
-
Zet de oven uit en laat de soezen 15 minuten afkoelen met de deur op een kier. Haal ze hierna uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Citroenroom
-
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf met een (hand)mixer.
-
Klop in een aparte kom de helft van de lemon curd luchtig met een (hand)mixer.
-
Voeg ⅓ van de slagroom toe aan de opgeklopte lemon curd en mix stevig door met een garde.
-
Voeg daarna in delen de resterende slagroom toe en spatel dit voorzichtig door de mousse.
-
Doe het slagroommengsel in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
Profiteroles
-
Snijd de afgekoelde soezen open.
-
Spuit of schep wat van de lemon-curdslagroomvulling op de onderste helft. Doe daarna het kapje er weer op.
-
Optioneel: overgiet de soezen met wat extra lemon curd of bestrooi met poedersuiker.
0 reacties