Verwarm de oven voor op 180 °C.
Aardappels
Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in vieren en kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
Kipdrumsticks
Meng in een ovenschaal olie met kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper. Voeg de kipdrumsticks toe, meng alles door elkaar en laat circa 10 minuten marineren. Bak de drumsticks de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Aardappelpuree
Giet de aardappels af en stoom ze droog. Smelt de boter en roer de boter door de aardappels. Stamp de aardappels fijn met een stamper. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer het ei erdoor.
Preistoof
Halveer de preien, spoel ze schoon onder de kraan en snijd de preien in dunne halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit boter in een pan en bak de prei en knoflook circa 5 minuten met de deksel op de pan. Blus af met kippenbouillon en laat op laag vuur circa 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Pluk het vlees van de kipdrumsticks. Vul soepkommen met de prei en daarop de kip en smeer dicht met aardappelpuree. Bak de stoofpotjes circa 10 minuten in de oven tot de puree goudbruin en krokant is.
Tomaat uit de oven
Halveer de tomaten en breng op smaak met zout en peper. Bak de tomaten in de oven in circa 7 minuten gaar. Pluk en hak de peterselie en bestrooi de tomaten ermee.
0 reacties