Halveer de prei op de grens van het witte en groene gedeelte. Halveer het groene gedeelte, was het onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Breng een pan met 500 ml water en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de room en de prei toe en breng op smaak met zout en peper.
Halveer het witte gedeelte van de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in dunne reepjes. Meng het tempurameel beetje bij beetje door het koolzuurhoudend water.
Haal de saus van het vuur en pureer de saus glad met de staafmixer.
Strooi het sesamzaad op een bord en druk de bovenkant van de zalm erin.
Verhit olie in een pan en leg de zalm, met de sesamzijde naar beneden, in de pan. Keer de zalm en bestrooi met zout en peper. Bak de zalm rosé.
Snijd de bieslook fijn.
Verhit ruim olie in een pan.
Hussel de dunne preireepjes door het tempura beslag. Vorm met de hand preinestjes en leg ze voorzichtig in de olie. Bak ze om en om goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
Verdeel de saus over borden en leg de preinestjes erop. Leg de zalm met de sesamkant naar boven op de nestjes en garneer met bieslook.
25 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties