De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

portugese pompoentaart

60 min kooktijd
Portugese pompoentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Verwarm de oven op 170 ºC. Kluts het ei. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en de helft van het ei. Kneed de bloem er beetje bij beetje door tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot circa 4 millimeter dik en snijd er een cirkel uit van 25 cm doorsnede. Bak het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Gekonfijte sinaasappel
Snijdt de schil dik van de sinaasappel. Snijdt de schil in reepjes en vervolgens in blokjes. Breng het sap van de sinaasappels, water en suiker aan de kook en voeg de sinaasappelschilblokjes toe en laat circa 4 minuten koken.

Pompoenbeslag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de pompoen in stukjes en kook de pompoen circa 3 minuten. Laat afkoelen op keukenpapier. Splits de eieren en klop de eidooiers met 1 el suiker, kaneelpoeder en rasp van de citroen en limoen schuimig. Maal de geschaafde amandelen en de bloem tot poeder en meng met de gekonfijte sinaasappel. Meng het bloemmengsel door het eidooiermengsel.

Pompoentaart
Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot een stevig schuim. Roer de pompoen door het eidooiermengsel en spatel het eiwitschuim erdoor. Vet de springvorm in en bestrooi de binnenkant met paneermeel. Schep de vulling erin en bak in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Haal de taart uit de vorm.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de geschaafde amandelen in circa 8 minuten goudbruin. Bestrijk de harde wenerplak met de helft van de sinaasappeljam en leg de pompoencake er op. Pers de sinaasappel en limoen uit en meng met de likeur. Bestrijk de cake eerst met het likeurmengsel en vervolgens met de rest van de sinaasappeljam. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel en met gekonfijte sinaasappelschil en poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker