De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoenhummus en flatbread met oregano

Een heerlijke hummus gemaakt van (fles)pompoen en witte tahin, heerlijk voor bij de borrel of op brood bij de lunch.

105 min (voor)bereidingstijd
Pompoenhummus

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

Een heerlijke hummus gemaakt van (fles)pompoen en witte tahin, heerlijk voor bij de borrel of op brood bij de lunch.

Bereidingswijze

Pompoenhummus
Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en zaadlijsten en stoom in circa 15 minuten gaar en zacht. Verwijder de schil van de pompoen en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine. Voeg naar smaak tahina, olijfolie, zout en sap van de citroen toe. Besprenkel voor het serveren rijkelijk met olijfolie.

Flatbread met oregano
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Pluk de oregano. Vijzel de oregano fijn met zout, voeg een scheutje olijfolie toe en roer goed door. Trek de broodvellen van het flatbread van elkaar en bestrijk ze met de oregano-olie. Bak het flatbread in circa 5 minuten knapperig in de oven.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker