Verhit de olie in een grote pan. Pel en hak de knoflook grof en fruit de knoflook in de pan met olie. Voeg de spinazie toe en roer dit goed door tot alle spinazie is geslonken. Schep de spinazie op een zeef, druk al het vocht eruit en hak de spinazie door met een mes.
Breng een ruime pan water aan de kook. Roer de geitenkaas los in ruime kom. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de geitenkaas. Halveer de peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Voeg de peper en spinazie toe aan de geitenkaas. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg twee derde toe aan het geitenkaasmengsel. Roer er een eetlepel bloem door. Meng alles goed door en vorm kleine balletjes. Schep de rest van de bloem op een groot bord en rol alle balletjes door de bloem. Voeg de balletjes toe aan de pan met kokend water. Draai het vuur laag zodra de balletjes erin gaan. Als de balletjes na circa 4 minuten gaan drijven, schep ze dan voorzichtig uit de pan op een bord.
Smelt de boter op laag vuur en druppel de boter over de balletjes. Besprenkel de balletjes met sap van de citroen. Strooi de resterende Parmezaanse kaas over de balletjes.
0 reacties