Polpette al sugo
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn en pluk de basilicum. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Schenk de passata erbij, voeg de suiker toe en roer de helft van de basilicumblaadjes erdoor. Breng de saus aan de kook en laat even inkoken. Zet het vuur uit en breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de korstjes van het brood en week het brood in de melk. Pluk en hak de rest van de basilicum en de peterselie. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mortadella in stukjes. Knijp het brood uit en kneed het brood, gehakt, kruiden, ei, kaas, paneermeel en mortadella door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Draai kleine balletjes van het gehakt en druk ze een beetje plat. Verhit een scheut olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schep ze in de tomatensaus en laat ze op laag vuur circa 15 minuten garen.
Kook de spaghetti in water met zout al dente. Giet de pasta af en roer er eventueel een scheutje olie door en breng op smaak met een versgemalen peper. Meng de spaghetti door de gehaktballetjes in tomatensaus.
Serveren
Schep de spaghetti op bord en garneer eventueel met basilicum.
0 reacties