Pittige Indiase gamba’s met avocado raita

12
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de naanbroden in circa 12 minuten af.

Avocado raita
Pel en snipper de ui. Pluk en hak de koriander. Maak de avocado schoon. Maal in het bakje van de staafmixer de avocado met de koriander, ui, komijnpoeder en rasp en sap van de limoen tot een puree. Roer de puree door de yoghurt en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Pittige Indiase gamba’s
Maak de gamba’s schoon, verwijder kop en pantser en het darmkanaal. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Meng samen met de cayennepeper, kerriepoeder en de komijn met de gamba’s. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een wok en voeg de mosterdzaad toe tot ze gaan springen. Voeg de knoflook en vervolgens de gamba’s en bak circa 3 minuten rondom. Rasp de tomaat en strooi over de gamba’s.

Ingredienten

4
Personen

Avocado raita

  • 1 ui
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 avocado's
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 limoen
  • 250 g yoghurt

Pittige Indiase gamba’s

  • 20 gamba's
  • 1 rode peper
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 1 el komijnpoeder
  • 0.5 mosterdzaad
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 el kerriepoeder
  • 1 tomaat

Serveren

  • 4 naanbroden
Geef je waardering
12