De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pittige Indiase gamba’s met avocado raita

Een recept voor heerlijke pittige Indiase gamba's geserveerd met avocado raita.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pittige Indiase gamba’s met avocado raita

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de naanbroden in circa 12 minuten af.

Avocado raita
Pel en snipper de ui. Pluk en hak de koriander. Maak de avocado schoon. Maal in het bakje van de staafmixer de avocado met de koriander, ui, komijnpoeder en rasp en sap van de limoen tot een puree. Roer de puree door de yoghurt en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Pittige Indiase gamba’s
Maak de gamba’s schoon, verwijder kop en pantser en het darmkanaal. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Meng samen met de cayennepeper, kerriepoeder en de komijn met de gamba’s. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een wok en voeg de mosterdzaad toe tot ze gaan springen. Voeg de knoflook en vervolgens de gamba’s en bak circa 3 minuten rondom. Rasp de tomaat en strooi over de gamba’s.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.