De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pittige aubergine-dip

Chips is natuurlijk het allerlekkerst met dip. Maak deze verrassende dip van 24Kitchen-chef Perry.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
24Kitchen_Doritoes_Aubergine_nopack_L.jpg

Een recept van

Perry de Man

Perry de Man Brigade

“Als je een knaller van een dip zoekt dan ben je hier aan het juiste adres. Deze pittige aubergine-dip is zo bizar lekker. Je zou ‘m eigenlijk zo willen oplepelen. Maar met Doritos is-ie natuurlijk het allerlekkerst.”

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Prik wat gaatjes in de aubergine. Leg op een bakplaat en rooster in circa 45 minuten gaar in de oven. Laat circa 5 minuten afkoelen. 

  3. Snijd de aubergine doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en laat uitlekken in een zeef. Zet apart.

  4. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

  5. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg vervolgens de chilibonenpasta, sojasaus, bouillon, Chinese rijstazijn, oestersaus en suiker toe. Kook de saus in voor circa 10 minuten.

  6. Voeg de aubergine toe aan de pan en bak kort mee.

  7. Rooster het sesamzaad. Garneer de dip met de bosui en sesamzaad.

  8. Serveer de Doritos Dippers Naturel met de pittige aubergine-dip.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.