Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Prik wat gaatjes in de aubergine. Leg op een bakplaat en rooster in circa 45 minuten gaar in de oven. Laat circa 5 minuten afkoelen.
-
Snijd de aubergine doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en laat uitlekken in een zeef. Zet apart.
-
Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
-
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg vervolgens de chilibonenpasta, sojasaus, bouillon, Chinese rijstazijn, oestersaus en suiker toe. Kook de saus in voor circa 10 minuten.
-
Voeg de aubergine toe aan de pan en bak kort mee.
-
Rooster het sesamzaad. Garneer de dip met de bosui en sesamzaad.
-
Serveer de Doritos Dippers Naturel met de pittige aubergine-dip.
0 reacties