Breng een pan met water aan de kook.
Shakshuka
Pel en snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de tomaten in stukjes en maal de tomatenstukjes samen met de tomatenpuree fijn met de staafmixer. Verhit een scheut zonnebloemolie in de grote koekenpan. Fruit de ui, komijnpoeder en cayennepeper circa 2 minuten. Voeg de poedersuiker toe. Voeg de paprika, laurierblaadjes en de tomatenpulp toe en kook in circa 15 minuten tot een dikke saus. Het lijkt dan op pastasaus.
Couscous
Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Giet de couscous bij de kokende bouillon. Zet het vuur uit. Leg de deksel op de pan en laat de couscous circa 10 minuten garen en roer af en toe door met een vork.
Couscoussalade
Halveer de paprika’s en komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s en de komkommer in blokjes van circa 1 centimeter. Hak de peterselie fijn. Meng de paprika’s, komkommer en de peterselie in een kom en voeg de couscous en een scheutje olijfolie toe. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Pitabroodjes
Verwarm een koekenpan en bak de pitabroodjes circa 1 minuut per kant.
Haal de laurier uit de groentesaus. Maak kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Bestrooi ze met een beetje zout en leg de deksel op de pan. Laat de pan circa 10 minuten op heel laag vuur staan tot de eieren gaar zijn.
Aan tafel!
Schep de couscoussalade in een mooie serveerschaal, zet deze op tafel en leg de pitabroodjes erbij. Pluk de koriander en bestrooi de shakshuka ermee. Zet de shakshuka pan op tafel zodat iedereen zijn eigen bordje kan opmaken.
0 reacties