Stap 1:
Klop de slagroom samen met de helft van de suiker lobbig.
Stap 2:
Scheid de eieren. Doe de eidooiers in de mengkom van de keukenmachine.
Verwarm de melk op laag vuur. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap er de merg uit. Voeg dit toe aan de melk.
Stap 3:
Klop de eidooiers samen met de andere helft van de suiker au bain-marie lobbig. Voeg tijdens het au bain-marie kloppen de melk met vanille aan de eidooiers toe. Zet de mengkom met geklopte eidooiers onder de keukenmachine en klop het koud en stevig.
Stap 4:
Kook ondertussen de pistaches voor 5 minuten. Giet de pistaches af op een zeef en spoel koud onder de kraan en laat goed uitlekker. Hak daarna fijn met de foodprocessor.
Stap 5:
Doe de gemalen pistache in de kom bij de slagroom. Meng de slagroom, pistache en koud geslagen eidooiers rustig door elkaar met een spatel. Bekleed het cakeblik met folie. Vul het cakeblik met de parfait. Zet dit minimaal 6 uur in de vriezer om op te stijven. Zodra de parfait bevroren is kun je er ijsbollen van scheppen of uit het cakeblik lossen en er plakken van snijden.
Tip:
Voeg voor een zomers tintje een bakje frambozen toe aan dit recept.
0 reacties