De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pistacheparfait

Een parfait is de perfecte afsluiter voor een feestelijk etentje. Smaakvol en erg lekker. En het is ook nog eens erg makkelijk om te maken. 

30 min voorbereidingstijd
360 min kooktijd
pistacheparfait

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Een parfait is de perfecte afsluiter voor een feestelijk etentje. Smaakvol en erg lekker. En het is ook nog eens erg makkelijk om te maken. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Klop de slagroom samen met de helft van de suiker lobbig.  

Stap 2: 
Scheid de eieren. Doe de eidooiers in de mengkom van de keukenmachine.  
Verwarm de melk op laag vuur. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap er de merg uit. Voeg dit toe aan de melk.  

Stap 3: 
Klop de eidooiers samen met de andere helft van de suiker au bain-marie lobbig. Voeg tijdens het au bain-marie kloppen de melk met vanille aan de eidooiers toe. Zet de mengkom met geklopte eidooiers onder de keukenmachine en klop het koud en stevig. 

Stap 4: 
Kook ondertussen de pistaches voor 5 minuten. Giet de pistaches af op een zeef en spoel koud onder de kraan en laat goed uitlekker. Hak daarna fijn met de foodprocessor. 

Stap 5: 
Doe de gemalen pistache in de kom bij de slagroom. Meng de slagroom, pistache en koud geslagen eidooiers rustig door elkaar met een spatel. Bekleed het cakeblik met folie. Vul het cakeblik met de parfait. Zet dit minimaal 6 uur in de vriezer om op te stijven.  Zodra de parfait bevroren is kun je er ijsbollen van scheppen of uit het cakeblik lossen en er plakken van snijden.  

Tip:
Voeg voor een zomers tintje een bakje frambozen toe aan dit recept.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker