De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pistachekoekjes & pistachepasta

Een verassend ontbijtgerecht uit de Arabische keuken van pistachekoekjes geserveerd met pistachepasta. Dit gerecht kan natuurlijk ook heel goed als bijgerecht of tussendoortje.

30 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Pistachekoekjes & pistachepasta

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Koekjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de boter in kleine stukjes. Maal de pistachenootjes fijn. Zeef de bloem met het bakpoeder en een snufje zout boven een kom en voeg de basterdsuiker toe. Prak de koude boter met twee vorken door het bloemmengsel. Voeg de pistache, rozenwater en de honing toe. Meng goed door elkaar. Schep een lepel van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf met de bolle kant van de lepel het beslag dun uit. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin in de oven. Laat circa 5 minuten afkoelen. Haal ze voorzichtig van de bakplaat want ze zijn nog zacht. Laat ze verder afkoelen en knapperig worden op een schaal.

Pistachepasta
Hak de pistachenootjes fijn. Roer in een maatbeker de pistachenootjes door de klaverhoning. Voeg een klein scheutje olijfolie en een snufje zout. Pureer de pistachehoning met een staafmixer tot een dikke pasta. Lekker met warm Arabisch brood.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker