Koekjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de boter in kleine stukjes. Maal de pistachenootjes fijn. Zeef de bloem met het bakpoeder en een snufje zout boven een kom en voeg de basterdsuiker toe. Prak de koude boter met twee vorken door het bloemmengsel. Voeg de pistache, rozenwater en de honing toe. Meng goed door elkaar. Schep een lepel van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf met de bolle kant van de lepel het beslag dun uit. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin in de oven. Laat circa 5 minuten afkoelen. Haal ze voorzichtig van de bakplaat want ze zijn nog zacht. Laat ze verder afkoelen en knapperig worden op een schaal.
Pistachepasta
Hak de pistachenootjes fijn. Roer in een maatbeker de pistachenootjes door de klaverhoning. Voeg een klein scheutje olijfolie en een snufje zout. Pureer de pistachehoning met een staafmixer tot een dikke pasta. Lekker met warm Arabisch brood.
0 reacties