Soep
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd de stronk in plakken.
- Snijd de courgettes in plakken.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de courgette en broccoli toe en bak circa 3 minuten mee.
- Was en snijd de helft van de aardappels in grove stukken. Halveer de overige aardappels in de lengte.
- Voeg het water, bouillonblokjes en aardappels toe aan de pan met groente. Breng aan de kook en kook de soep met deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.
- Schep de halve aardappels uit de pan. (dit worden bootjes/eilandjes voor in de soep)
- Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper.
- Snijd de kabeljauw in driehoekjes, voeg toe aan de soep en warm nog circa 3 minuten door.
Tosti’s
- Beleg de helft van de boterhammen met een plakje kaas en leg hier een boterham op.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de tosti’s in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin tot de kaas gesmolten is.
Serveren
- Verdeel de soep over de borden. Leg een halve aardappel in het midden van het bord. (prik eventueel een vlaggetje in de aardappel) Schenk met room een kruis in de soep.
- Meng (voor de volwassenen) ketchup met sambal om samen met de tosti’s bij de soep te serveren.
0 reacties