Deze pindakaaskoekjes zitten qua structuur tussen zacht-kruimig en 'chewy'. Dit recept leent zich er perfect voor om er extra fijngehakte stukjes chocolade doorheen te mengen.

Ingredienten

15
Personen

Ingrediënten

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 500 gr pindakaas
  • 230 gr ongezouten roomboter
  • vanille-extract

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 25 minuten
  1. Meng de zachte roomboter door de pindakaas en voeg vervolgens de eieren toe. Mix het tot alles met elkaar is vermengd.
  2. Meng vervolgens het bakmeel, zout, bakpoeder en de suikers door elkaar. Voeg hier het pindakaas-eimengsel aan toe en mix tot een deeg. Voeg vanille-extract toe naar smaak. 
  3. Het deeg is nu nog te zacht om er ballen van te rollen. Laat het deeg daarom minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Rol kleine ballen van het deeg ter grootte van een walnoot en leg op het bakpapier. Druk de ballen plat met een vork.
  6. Bak de balletjes zo een 10 á 15 minuten af in een voorverwarmde oven.

Tip: gebruik jouw favoriete pindakaas voor dit recept. Onthoud dat het type pindakaas het eindresultaat beïnvloed. Pindakaas met stukjes noot geeft een knapperig koekje. Smeuïge pindakaas maakt het koekje meer 'chewy'.

Vegan variant? Vervang de roomboter door margerine en de eieren door 1 banaan.
1 banaan in plaats van de eieren

Recept: TOKO LO

Geef je waardering

15