Bereiding
Kook de rijst in water met een beetje zout in circa 8 minuten gaar. Laat de rijst nog 5 minuten met de deksel op de pan staan en schep om.
Pel en snipper de uien. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Snijd de steeltjes van de shiitakes en de shiitakes in plakjes. Halveer de preien in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in dunne halve ringen.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui met een beetje zout en de helft van de peper. Voeg de shiitakes en de prei toe en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout. Voeg de pindakaas toe, roer goed door en blus af met de bouillon en de kokosmelk en breng de soep aan de kook. Kook circa 5 minuten door.
Hak de pinda’s en rooster in een droge koekenpan. Pluk de blaadjes van de koriander en hak fijn. Meng de helft van de rode peper, de helft van de koriander en de rasp en het sap van een halve limoen door de rijst. Snijd de rest van de limoen in partjes.
Serveren
Schep rijst in diepe borden, schep de soep erin, garneer met taugé, koriander, rode peper en de pinda’s en geef er een partje limoen bij.
0 reacties