¡Ay Caramba! Deze piñata-taart is een echte 'eye-catcher', verras iedereen met deze gave taart. Dat wordt natuurlijk smullen.

Ingredienten

20
Personen

Cakes

  • 180 g boter
  • 12 eieren
  • 350 g suiker
  • 300 g bloem

Botercrème

  • 350 g boter
  • 500 g poedersuiker
  • 60 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 mespunt zout
  • 10 g gevriesdroogde framboos
  • 10 g gevriesdroogde mango
  • 1 el cacaopoeder

Vulling

  • snoepgoed naar keuze, bijvoorbeeld chocoladerozijnen of -pinda's, chocoladepepernoten in wit-melk en puur of ander snoepgoed

Extra nodig

  • 2 ronde springvormen van 24 cm doorsnede
  • 4 spuitzakken met een glad spuitmondje

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 25 minuten

Stap 1: cakes
Verwarm de oven voor op 180 °C en beboter twee grote ronde springvormen. Smelt de boter. Klop de eieren samen met de suiker zo luchtig mogelijk. Spatel de bloem erdoor en daarna de gesmolten boter. Giet het beslag in de bakvormen en bak de cakes in de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar. 

Laat de cakes volledig afkoelen. Snijd de bovenkanten recht af en snijd de cakes horizontaal doormidden zodat je voor je Pinata-taart vier mooie, dikke plakken cake hebt. Steek of snijd uit elke plak een cirkel uit van circa 12 cm doorsnede. Van deze kleine plakjes heb je er straks één nodig om de gevulde taart weer dicht te maken.

Tip van Rudolph:  
Je kan de cakes ook al één of twee dagen van tevoren maken. Als je een normale mixer hebt is het misschien ook makkelijker om de twee cakes apart van elkaar te maken omdat anders het beslag nogal veel is voor één kom. 

Stap 2: botercrème 
Klop de zachte boter samen met poedersuiker luchtig en voeg vanille, zout en de slagroom toe. Laat de botercrème nog even rustig doordraaien in de mixer. Verdeel de botercrème in twee gelijke delen. 

Maal
de mango en framboos in aparte bakjes tot een fijn poeder. Verdeel één helft van de botercrème in drieën. Mix een derde met de mango, de andere derde met framboos en de laatste met cacaopoeder. Verdeel de vier smaken in vier verschillende spuitzakken met plat spuitmondje. 

Stap 3: opbouw 
Stapel de cakeringen op elkaar met steeds een dun laagje van de witte botercrème ertussen op een taartplateau. Vul de holte op met snoepgoed en sluit de taart af met een plakje cake. Smeer de hele taart rondom in met de witte botercrème. Decoreer de taart met de drie verschillende kleuren botercrème.

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Geef je waardering

29
Pinatataart
Pinatataart