De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

piepkuiken a la johnny met gevulde tomaten

60 min kooktijd
Piepkuiken a la Johnny met gevulde tomaten

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gevulde tomaten
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de bovenkant van de tomaten en hol de tomaten uit met een lepel. Strooi wat zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een bakplaat om het vocht eruit te laten lopen. Pel en snipper de ui. Meng het gehakt met de ui, ei, paneermeel en Provençaalse kruiden en breng op smaak met zout en peper. Vul de tomaten met het gehakt en bak ze 20-25 minuten in de oven.

Piepkuiken
Snijd de sinaasappels in parten. Bestrooi de piepkuikens van binnen met een beetje zout en peper. Stop de sinaasappelparten, steranijs en kaneel in de piepkuikens. Verhit een scheut olie en boter in een pan en braad de piepkuikens in circa 10 minuten goudbruin en leg ze op een bakplaat. Bestrooi de piepkuikens met de rietsuiker en peper en gaar ze circa 15 minuten in de oven.

Gesmoorde sla
Smelt de boter in een koekenpan. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla, snijd de sla in vieren en bak de sla 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren
Leg de piepkuiken op een warm bord en serveer met de gevulde Coeur de Boeuf tomaten en warme kropsla.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker