Gevulde tomaten
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de bovenkant van de tomaten en hol de tomaten uit met een lepel. Strooi wat zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een bakplaat om het vocht eruit te laten lopen. Pel en snipper de ui. Meng het gehakt met de ui, ei, paneermeel en Provençaalse kruiden en breng op smaak met zout en peper. Vul de tomaten met het gehakt en bak ze 20-25 minuten in de oven.
Piepkuiken
Snijd de sinaasappels in parten. Bestrooi de piepkuikens van binnen met een beetje zout en peper. Stop de sinaasappelparten, steranijs en kaneel in de piepkuikens. Verhit een scheut olie en boter in een pan en braad de piepkuikens in circa 10 minuten goudbruin en leg ze op een bakplaat. Bestrooi de piepkuikens met de rietsuiker en peper en gaar ze circa 15 minuten in de oven.
Gesmoorde sla
Smelt de boter in een koekenpan. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla, snijd de sla in vieren en bak de sla 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Leg de piepkuiken op een warm bord en serveer met de gevulde Coeur de Boeuf tomaten en warme kropsla.
60 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties