De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

perzische lamsschouder

Kerf met een scherp mesje de lamsbout om de paar centimeter in tot het bot Vijzel het korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad en anijszaad fijn. Meng de gevijzelde specerijen met zout en peper en wrijf het vlees hiermee goed in. Bewaar wat van dit mengsel voor later.

50 MIN
Perzische lamsschouder

Een recept van

Mounir Toub

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Voorbereiding
Kerf met een scherp mesje de lamsbout om de paar centimeter in tot het bot Vijzel het korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad en anijszaad fijn. Meng de gevijzelde specerijen met zout en peper en wrijf het vlees hiermee goed in. Bewaar wat van dit mengsel voor later. Wrijf de bout ook in met wat olijfolie. Snijd de schil van de ingelegde citroen en snijd deze in reepjes. Pel en snijd de knoflooktenen in plakjes. Steek de knoflook met plukjes rozemarijn, plukjes tijm en reepjes citroenschil in het vlees (daar waar het ingekerfd is). Dek de lamsbout af en laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast.

Lamsschouder
Verwarm de barbecue of oven voor op 180 °C. Plaats de gemarineerde lamsbout op de barbecue en dek deze af of zet de bout in de oven. Laat de lamsbout garen tot een kerntemperatuur van 50°C. Bestrijk de lamsbout, als de kerntemperatuur bereikt is, met de granaatappelmelasse en de resterende gevijzelde specerijen. Dek de bout af met aluminiumfolie en laat zeker 20 minuten op een warme plek rusten.

Geroosterde groenten
Was en droog de aardappels en snijd ze in partjes. Schil en snijd de zoete aardappels in plakken van ongeveer 2 cm. Pel de rode uien en snijd ze in 8 stukken. Snijd de flespompoen in blokjes van 3 bij 3 cm. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de schil van 1 ingelegde citroen en snijd deze in dunne reepjes. Meng de aardappels, rode uien, pompoen, knoflook, ingelegde citroen met de pruimen, abrikozen, saffraan en olijfolie en verspreid over een bakplaat. Breng op smaak met zout en peper. Zet de bakplaat circa 30 minuten in de oven, tot de groenten mooi geroosterd en gaar zijn.

Serveren
Haal de pitjes uit de granaatappel. Pluk de muntblaadjes van de takken. Schep de geroosterde groenten op een grote schaal. Plaats de lamsbout hierop. Bestrooi met de pistachenoten, granaatappelpitjes en de muntblaadjes. Serveer met de Turkse yoghurt en brood.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker