Harry Eastwood

Ingredienten

4
Personen

Pepermunt-chocolademousse

  • 120 g donkere chocolade (85% cacao)
  • 2 tl pepermuntextract
  • 4 eiwitten
  • 60 g suiker
  • muntblaadjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 15 minuten
Verwarm de chocolade met het pepermuntextract au bain-marie tot de chocolade gesmolten is. Klop de eiwitten met een snuf zout tot pieken. Blijf doorkloppen terwijl je de suiker lepel voor lepel toevoegt en doorklopt tot alles is opgelost en je een luchtige massa hebt. Meng een derde van de massa voorzichtig met de gesmolten chocolade. Voeg vervolgens in twee gedeeltes de rest van de eiwitmassa al ‘vouwend’ toe, tot je een egale mousse hebt. Laat vervolgens nog twee uur in de koelkast staan.

Serveer in een mooi (wijn)glas of in chocolade cups. Garneer met muntblaadjes.

Geef je waardering

27
Pepermunt-chocolademousse