Penne rigate met bloemkool en tomaten

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
  • Breng een pan water met zout aan de kook en kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
  • Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn, voeg toe aan de pan en warm even door.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm de saus circa 10 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de bloemkool in circa 8 minuten gaar.
  • Giet de bloemkool af en roer de bloemkool door de saus.
  • Voeg de penne toe aan de tomatensaus en roer goed door.
  • Rasp de pecorino en garneer de pasta met de pecorino.

Ingredienten

4
Personen

Penne rigate met bloemkool en tomaten

  • 300 g penne rigate
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 bos bladpeterselie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 bloemkool
  • 75 g pecorino, aan stuk
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 bloemkool
  • 75 g pecorino, aan stuk
Geef je waardering
0