Ingredienten

4
Personen

  • 2 sjalotten
  • 250 g wortels
  • 1 scheut knoflookchili-olie
  • 500 g rundergehakt
  • zout en peper
  • 350 g tomato frito
  • 200 ml kookroom
  • paar takjes tijm
  • 1 pak penne
  • 150 g Parmezaanse kaas (1 stuk)

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Dit gerecht maakte Olcay Gulsen in Favourites By...

Pel en snipper de sjalotten. Snij de wortels in stukjes. Verhit een scheut knoflookchili-olie en fruit de sjalotten. Voeg de wortels en het gehakt toe en bak het gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatensaus en kookroom toe. Ris de tijmblaadjes van de takken en roer de blaadjes door de saus. Laat de saus 20 minuten koken.

Kook intussen de penne volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout al dente. Verwarm de oven voor op 175°C. Giet de penne af en schep door de saus. Doe de pasta in een ingevette ovenschaal. Rasp flink wat Parmezaanse kaas erover en bak nog 25-30 minuten in de oven. Serveer de penne met extra Parmezaanse kaas erbij.

Geef je waardering

121
Penne met romige tomatensaus en Parmezaanse kaas