Bereiden
Halveer de preien in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de preien in stukjes.
Smelt de roomboter in een pan en voeg de prei toe. Roer de prei door de boter, voeg een klein beetje zout toe en schenk er een beetje water bij. Stoof de prei met een deksel op de pan circa 10 minuten.
Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maak de bieten indien nodig schoon, snijd ze in kleine stukjes en schep in het hakmolentje van de staafmixer.
Snijd de geitenkaas in stukjes en voeg toe aan de bieten. Voeg een klein beetje zout en versgemalen peper toe en maal het geheel fijn tot je een gladde rode spread hebt.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin.
Snijd de peterselie fijn.
Giet de penne af en roer de helft van de bieten-geitenkaasspread erdoor.
Hak de peterselie fijn.
Serveren
Schep een lepel bietenspread op bord en schep de penne erop op. Schep er prei op en weer een lepel penne. Breek de makreel in stukjes, verdeel over de penne en bestrooi met peterselie en pijnboompitten.
0 reacties