Penne alla Norma van Roberta

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de penne rigate volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gegrilde aubergine met knoflookolie

Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een steelpan, voeg de knoflook toe en bak circa 3 minuten op laag vuur. Verwarm de grillpan voor. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa een halve centimeter dik. Gril de aubergine om en om in circa 4 minuten gaar. Leg de plakken aubergine op een bord en schenk de knoflookolie erover. Houd ze warm onder aluminiumfolie.

Penne alla Norma

Pel en snipper de ui. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in dunne halve ringen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de ui en de rode peper toe en bak circa 2 minuten op matig vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en warm circa 5 minuten mee. Halveer de cherrytomaten en roer door de saus. Breng op smaak met de suiker en een beetje zout. Pluk de basilicum en roer samen met de penne rigate door de saus. 

Serveren

Verdeel de penne met de saus en de plakken gegrilde aubergine over de borden. Schep daar een lepel ricotta bovenop. 

Ingredienten

4
Personen

Penne alla Norma van Roberta

  • 300 g penne rigate
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 400 g tomatenblokjes
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 tl suiker
  • 1 bosje basilicum
  • 150 g ricotta

Extra nodig:

  • grillpan
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
3