De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

peach can cake

30 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Peach can cake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Perzikcakejes
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Laat de perziken uitlekken en houd het vocht apart. Vet de perzikblikjes in. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer het vanillemerg met de boter, suiker en de eieren in de keukenmachine luchtig. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg het bloemmengsel en de melk toe aan het botermengsel en roer tot een glad beslag. Meng de perziken door het beslag. Schep het beslag in een spuitzak en vul de blikjes tot twee derde onder de rand.

Kruimels
Meng boter, suiker, bloem en havermout met elkaar, wrijf met beide handen tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over de cakeblikjes. Bak de cakejes in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Garnering
Meng het bewaarde perzikvocht met de abrikozenjam en bestrijk de cakejes ermee. Klop de slagroom met de suiker stijf, schep in een spuitzak met kartelmond en spuit toefjes slagroom naast de cakeblikjes. Garneer met fijngehakte blaadjes munt en perzikpartjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker