De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pastei Toetoep van oma Jetty

Schil de aardappels en kook ze in water in circa 20 minuten gaar. Laat de aardappels goed uitlekken en pureer ze. Pel en snipper de uien fijn.
Kook 3 eieren in circa 7 minuten in kokend water. Pel de eieren. Week de soe-oen in kokend water.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pastei Toetoep van oma Jetty

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze in water in circa 20 minuten gaar. Laat de aardappels goed uitlekken en pureer ze. Pel en snipper de uien fijn.

Kook 3 eieren in circa 7 minuten in kokend water. Pel de eieren. Week de soe-oen in kokend water.

Verwarm boter in een pan en fruit de uien tot ze bruin van kleur zijn. Voeg de gehakt, water, bouillonblokje, peper en nootmuskaat aan de uien toe. Bak het mengsel totdat het gehakt rul is.

Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan het gehaktmengsel in de pan.

Laat de soe-oen goed uitlekken in een vergiet. Knip de soe-oen in kleine slierten.

Meng de nootmuskaat, peper en zout met de puree. Klop de overgebleven eieren los in een kom. Voeg de melk aan het eierenmengsel toe. Meng het eimengsel met de puree. Roer het mengsel goed door.

Voeg de erwten en wortelen toe aan het gehaktmengsel in de pan. Laat dit circa 5 minuten sudderen. Meng de soe-oen met het gehaktmengsel en roer goed door.

Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een ovenschaal in. Vul 2/3 van de schaal met het gehaktmengsel uit de pan. Leg de gekookte eieren bovenop het gehaktmengsel en eindig met een laag puree. Snijd de resterende boter in blokjes. Leg de blokjes boter bovenop de puree. Bak de pastei in de oven in circa 20 minuten mooi goudbruin. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.