Pastei Toetoep van oma Jetty

49
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
60 minuten totale tijd

Schil de aardappels en kook ze in water in circa 20 minuten gaar. Laat de aardappels goed uitlekken en pureer ze. Pel en snipper de uien fijn.

Kook 3 eieren in circa 7 minuten in kokend water. Pel de eieren. Week de soe-oen in kokend water.

Verwarm boter in een pan en fruit de uien tot ze bruin van kleur zijn. Voeg de gehakt, water, bouillonblokje, peper en nootmuskaat aan de uien toe. Bak het mengsel totdat het gehakt rul is.

Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan het gehaktmengsel in de pan.

Laat de soe-oen goed uitlekken in een vergiet. Knip de soe-oen in kleine slierten.

Meng de nootmuskaat, peper en zout met de puree. Klop de overgebleven eieren los in een kom. Voeg de melk aan het eierenmengsel toe. Meng het eimengsel met de puree. Roer het mengsel goed door.

Voeg de erwten en wortelen toe aan het gehaktmengsel in de pan. Laat dit circa 5 minuten sudderen. Meng de soe-oen met het gehaktmengsel en roer goed door.

Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een ovenschaal in. Vul 2/3 van de schaal met het gehaktmengsel uit de pan. Leg de gekookte eieren bovenop het gehaktmengsel en eindig met een laag puree. Snijd de resterende boter in blokjes. Leg de blokjes boter bovenop de puree. Bak de pastei in de oven in circa 20 minuten mooi goudbruin. 

Ingredienten

5
Personen

Pastei Toetoep

  • 9 aardappels
  • 2 grote uien
  • 5 eieren
  • 40 g boter
  • 110 g soe-oen (vermicelli)
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 250 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 tl nootmuskaat
  • 250 g champignons
  • 1 scheutje melk
  • 250 g erwten
  • 250 g wortels

Extra nodig

  • blender of staafmixer
  • ovenschaal
Geef je waardering
49