Pastasalade met abrikozen en mozzarella

22
Makkelijk
Pastasalade met abrikozen en mozzarella

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pasta

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en spoel koud.

Abrikozen-mozzarellapastasalade

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten.
  • Verdeel de parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 6 minuten krokant. Laat afkoelen en breek in stukken.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de geroosterde rode paprika’s in reepjes.
  • Giet de abrikozen af en bewaar een beetje abrikozensap. Snijd de abrikozen in parten.
  • Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Snijd de rucola grof.
  • Meng in een grote kom de penne, pijnboompitten, ui, cherrytomaten, geroosterde rode paprika’s, abrikozen, abrikozensap, mozzarella, rucola en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de pastasalade met abrikozen en mozzarella over borden. Bestrooi met de parmaham. Lepel de balsamicosiroop eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Pastasalade met abrikozen en mozzarella

  • 300 g penne
  • 100 g pijnboompitten
  • 75 g parmaham
  • 1 rode ui
  • 250 g cherrytomaten
  • 295 g geroosterde rode paprika's
  • 420 g abrikozen uit blik
  • 200 g buffelmozzarella
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicosiroop

Extra nodig

  • bakpapier
Pastasalade met abrikozen en mozzarella
Geef je waardering
22