Pastasalade met aardbeien, kip, mozzarella en spinazie

38
Makkelijk
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Snij de kippendijfilets in stukjes. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie en bak hierin de kippendijfilets gaar. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Verwijder de schil en pit van de avocado’s en snij het vruchtvlees in stukjes. Voeg toe aan de kip. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukjes, voeg toe aan de kip en avocado.

Halveer de mozzarellaballetjes en voeg ook toe aan de salade. Haal de basilicumblaadjes los van de steeltjes en meng met de olijfolie in een keukenmachine fijn. Voeg de balsamico azijn toe, samen met een snufje zout.

Giet de pasta af, spoel af onder de koude kraan en voeg toe aan de salade, samen met de spinazie en rucola. Breng op smaak met de basilicumdressing.

Ingredienten

4
Personen

Voor de pastasalade

  • 400 g fusili
  • 4 kippendijfilets
  • 2 rijpe avocado's
  • 250 g Hollandse aardbeien
  • 150 g mini mozzarellabolletjes
  • 10 g bosje basilicum
  • 50 ml extra vierge olijfoile
  • 2 el balsamico azijn
  • 100 g spinazie
  • 35 g rucola
Geef je waardering
38