Was de vongole en mosselen kort onder koud, stromend water. Verwijder de eventuele baarden en gooi exemplaren met een kapotte schelp weg.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Pel ondertussen de knoflook en hak fijn. Halveer de chilipepers, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
Schenk een flinke scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de knoflook en de chilipeper aan.
Voeg de schelpdieren toe, schep om en schenk het bier in de pan. Leg een deksel op de pan en kook de vongole en mosselen circa 3 minuten totdat alle schelpen openstaan. Verwijder eventuele exemplaren die dicht blijven.
Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze en het bieslook fijn.
Schep de spaghetti, het bieslook en de peterselie voorzichtig door de vongole. Besprenkel met het citroensap en roer de roomboter erdoor.
Serveer direct.
Was de vongole en mosselen kort onder koud, stromend water. Verwijder de eventuele baarden en gooi exemplaren met een kapotte schelp weg. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Pel ondertussen de knoflook en hak fijn.
0 reacties