Heerlijke pasta vongole. Wij voelen ons meteen aan de zee in Italië. 

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti

  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 200 g bloem (+ extra bloem om de werkbank te bestuiven)
  • ½ el olijfolie extra vergine

Vongole

  • 1 kg vongole
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • ½ bos gewassen bladpeterselie
  • zout en peper

Extra nodig

  • keukenfolie
  • pastamachine
  • spaghettirek

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur

Spaghetti 

Stap 1: 
Maak een deeg van de eieren, zout, bloem en olijfolie. Kneed circa 10 minuten tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in een stuk keukenfolie en laat het op de werkbank een half uur rusten. 

Stap 2: 
Duw het deeg plat en verdeel het in 4 stukken. Rol het deeg uit met behulp van de pastamachine. Daarna kunnen de pastavellen door de spaghettisnijder worden gehaald. Leg de spaghetti losjes op een bebloemde werkbank, of hang de spaghetti op aan een spaghettirek of over een bezemsteel om te drogen voor ongeveer een uur.  

Vongole 

Stap 1: 
Was de vongole in ruim water en laat uitlekken. Verwijder kapotte schelpjes. Neem een ruime pan met deksel om te verwarmen. Voeg hieraan de vongole toe met 2 eetlepels olijfolie toe. Kook op hoog vuur en de deksel op de pan tot de vongole open gaan staan. Dit duurt circa 5 minuten.  Giet de pan af maar bewaar wat vocht om zo de pasta op smaak te brengen. 

Stap 2: 
Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de bladpeterselie fijn.  

Stap 3: 
Zet een ruime pan water op het vuur om te koken. Kook de spaghetti in 2 minuten gaar. Giet af. 

Stap 4: 
Verwarm in een ruime bakpan de overgebleven olijfolie. Fruit hierin de gesneden knoflook. Voeg daaraan het vongolevocht, de gehakte peterselie, de gekookte spaghetti en de vongole toe. Meng door en doe in een schaal om te presenteren. 

Geef je waardering

20
vongole.jpg