De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pasta vongole

Heerlijke pasta vongole. Wij voelen ons meteen aan de zee in Italië. 

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
vongole.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Heerlijke pasta vongole. Wij voelen ons meteen aan de zee in Italië. 

Bereidingswijze

Spaghetti 

Stap 1: 
Maak een deeg van de eieren, zout, bloem en olijfolie. Kneed circa 10 minuten tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in een stuk keukenfolie en laat het op de werkbank een half uur rusten. 

Stap 2: 
Duw het deeg plat en verdeel het in 4 stukken. Rol het deeg uit met behulp van de pastamachine. Daarna kunnen de pastavellen door de spaghettisnijder worden gehaald. Leg de spaghetti losjes op een bebloemde werkbank, of hang de spaghetti op aan een spaghettirek of over een bezemsteel om te drogen voor ongeveer een uur.  

Vongole 

Stap 1: 
Was de vongole in ruim water en laat uitlekken. Verwijder kapotte schelpjes. Neem een ruime pan met deksel om te verwarmen. Voeg hieraan de vongole toe met 2 eetlepels olijfolie toe. Kook op hoog vuur en de deksel op de pan tot de vongole open gaan staan. Dit duurt circa 5 minuten.  Giet de pan af maar bewaar wat vocht om zo de pasta op smaak te brengen. 

Stap 2: 
Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de bladpeterselie fijn.  

Stap 3: 
Zet een ruime pan water op het vuur om te koken. Kook de spaghetti in 2 minuten gaar. Giet af. 

Stap 4: 
Verwarm in een ruime bakpan de overgebleven olijfolie. Fruit hierin de gesneden knoflook. Voeg daaraan het vongolevocht, de gehakte peterselie, de gekookte spaghetti en de vongole toe. Meng door en doe in een schaal om te presenteren. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.