Ingredienten

6
Personen

  • zout en peper
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 blikjes tonijn op water
  • 1 scheutje olijfolie
  • 300 g gerookte ontbijtspek in blokjes
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 650 g penne of fusilli
  • 450 ml kookroom
  • rode pesto naar smaak
  • 1 bosje bladpeterselie

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Dit gerecht maakte Tooske Ragas in Favourites By...

Bereiding

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Pel en snipper de uien. Maak de rode paprika schoon en snij hem in stukjes. Pel en snij de knoflook fijn. Laat de tonijn uitlekken.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de spekjes uit. Haal ze uit de pan en fruit de rode uien een paar minuten in het bakvet. Voeg de paprika en knoflook toe en bak zachtjes tot de paprika zacht is. Voeg het uienpoeder en het paprikapoeder toe en bak heel even mee.

Kook de pasta intussen beetgaar.

Voeg de kookroom, het spek en de tonijn toe aan de pan. Breng de saus op smaak met rode pesto, zout en peper. Snij de peterselie fijn en schep door de saus, houd wat achter ter garnering. Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op om evt. aan de saus toe te voegen.

Serveren

Schep de pasta door de saus. Schep het gerecht op de borden, bestrooi met peterselie en serveer. Serveer er een salade bij.

Geef je waardering

221
Pasta (van de berg) met tonijn en spek