De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pasta met courgette en gemarineerde kruiden

Courgette en pasta lijken haast voor elkaar gemaakt. Dit supersimpele recept is een feest je op je bord. 

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Courgette pasta met gemarineerde kruiden

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Courgette en pasta werken heel erg goed samen. Met een beetje kruiden til je dit recept naar een nog hoger niveau. Al helemaal als je ze even inlegt in een marinade."

Bereidingswijze

Pasta met courgette en gemarineerde kruiden

  1. Snijd de courgette in flinterdunne plakjes met behulp van een kaasschaaf. Snijd de munt en peterselie fijn. Snijd de knoflook fijn.

  2. Meng de kruiden en knoflook in een bakje samen met olijfolie en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en laat even staan.

  3. Bak de courgetteplakjes in een laagje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Laat de courgette uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.

  4. Kook de spaghetti al dente en bewaar een half kopje kookvocht. Giet de pasta af en meng daarna met het kookvocht, de courgette en de gemarineerde kruiden.

    Deze pasta is vegan. Maar als je het lekker vind dan kan je het op smaak brengen met uitgebakken spekjes of Parmezaanse kaas. 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.