Pasta al forno

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven op 200 °C.

Pasta en bloemkool

  • Breng een pan water met zout aan de kook en kook de pasta circa 9 minuten.
  • Breng nog een pan water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten.
  • Giet de pasta en bloemkool af.

Pasta al forno met worst en bloemkool

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Pluk en snijd de blaadjes salie in dunne repen.
  • Verwijder het velletje van de worstjes en draai van het gehakt balletjes ter grootte van een knikker.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes in circa 3 minuten rondom goudbruin. Schep de balletjes op een bord.
  • Bak in de pan van de gehaktballetjes de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de salie toe en bak nog circa 1 minuut mee.
  • Schenk het water erbij en roer de mascarpone erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Giet de saus bij de bloemkool. Pureer de saus glad met de staafmixer.
  • Ris de tijm.
  • Meng de pasta, gehaktballetjes en de saus in een ovenschaal en strooi de paneermeel en de tijm erover.
  • Schuif de schaal in de oven en bak in circa 10 minuten gaar. 

Ingredienten

4
Personen

Pasta al forno

  • 300 g pipe rigate
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje salie
  • 2 braadworsten
  • 150 ml water
  • 200 g mascarpone
  • 3 takjes tijm
  • 3 el paneermeel
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig:

  • staafmixeer
  • ovenschaal
Geef je waardering
5