- Verwarm de oven op 200 °C.
Pasta en bloemkool
- Breng een pan water met zout aan de kook en kook de pasta circa 9 minuten.
- Breng nog een pan water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten.
- Giet de pasta en bloemkool af.
Pasta al forno met worst en bloemkool
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Pluk en snijd de blaadjes salie in dunne repen.
- Verwijder het velletje van de worstjes en draai van het gehakt balletjes ter grootte van een knikker.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes in circa 3 minuten rondom goudbruin. Schep de balletjes op een bord.
- Bak in de pan van de gehaktballetjes de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de salie toe en bak nog circa 1 minuut mee.
- Schenk het water erbij en roer de mascarpone erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Giet de saus bij de bloemkool. Pureer de saus glad met de staafmixer.
- Ris de tijm.
- Meng de pasta, gehaktballetjes en de saus in een ovenschaal en strooi de paneermeel en de tijm erover.
- Schuif de schaal in de oven en bak in circa 10 minuten gaar.
0 reacties