Paprikasoep met gehaktballen

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gehaktballen

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Pel en snijd de knoflook.
  • Pluk en snijd de peterselie grof.
  • Snijd de kipfilet in blokjes. Hak de kipfilet in het bakje van de staafmixer tot grof gehakt.
  • Meng de kipfilet, het gehakt, de helft van de knoflook, de helft van de peterselie en het paneermeel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Maak je handen vochtig en draai gehaktballen ter grootte van een pingpongbal.
  • Snijd de paprika’s in grove parten.
  • Leg de gehaktballen en de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de paprika’s met olijfolie om in te bakken. Bak de gehaktballen en pof de paprika’s circa 20 minuten in de oven.

Paprikasoep

  • Pel en snijd de sjalot.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de resterende knoflook circa 2 minuten. Voeg het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, het water en de bouillonblokjes toe en kook de soep in circa 10 minuten gaar.
  • Roer de gepofte paprika en de resterende peterselie door de soep en pureer alles glad met de staafmixer. Roer vervolgens de gehaktballen door de soep.
  • Snijd het stokbrood in plakjes.

Serveren

  • Schep de paprikasoep in soepkommen/borden. Breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge. Serveer de soep met het brood. 

Ingredienten

4
Personen

Paprikasoep met gehaktballen

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 150 g kipfilet
  • 250 g varkensgehakt
  • 1 el paneermeel
  • 2 rode paprika's
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 sjalot
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 meergranenstokbrood
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • bakpapier
  • staafmixer
Geef je waardering
2