Panzanella (frisse broodsalade)

23
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snijd het brood in blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak het brood in circa 5 minuten goudbruin. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Pureer de zaadlijsten (bewaar de tomaten) met de knoflook, twee derde van de basilicum, olijfolie extra vierge en azijn tot een dressing.

Breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de komkommer en de tomaten in reepjes. Pluk en scheur de resterende basilicum. Meng alle ingrediƫnten voor de panzanella met elkaar.

Ingredienten

4
Personen

Voor de panzanella

  • 6 sneetjes oud brood
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 komkommer
  • zout, peper
Geef je waardering
23