Pannetje Chinees geluk

1
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Hak de kippenvleugels bij het gewricht door.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Schil en snijd de bospeen in gelijke schuine stukken.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de komkommer in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kippenvleugels om en om in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, peper, Chinese 5-spices en de suiker toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Kook de kipvleugels met de deksel op de pan circa 7 minuten. Voeg de bospenen en de komkommer toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de taugé, noedels en drie vierde van de bosui toe en kook in circa 5 minuten beetgaar.
  • Roer de maïzena aan met water. Roer de maïzena door het pannetje Chinees geluk. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Garneer met de resterende bosui.

Ingredienten

4
Personen

Pannetje Chinees geluk

  • 12 kippenvleugels
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 bosje bospeen
  • 1 bosje bosui
  • 1 komkommer
  • arachideolie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 200 g taugé
  • 150 g noedels
  • 1 el maïzena
  • 1 el Chinese 5-spice kruiden
Geef je waardering
1