De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pannetje chinees geluk

25 min kooktijd
Pannetje Chinees geluk

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Hak de kippenvleugels bij het gewricht door.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Schil en snijd de bospeen in gelijke schuine stukken.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de komkommer in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kippenvleugels om en om in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, peper, Chinese 5-spices en de suiker toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Kook de kipvleugels met de deksel op de pan circa 7 minuten. Voeg de bospenen en de komkommer toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de taugé, noedels en drie vierde van de bosui toe en kook in circa 5 minuten beetgaar.
  • Roer de maïzena aan met water. Roer de maïzena door het pannetje Chinees geluk. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Garneer met de resterende bosui.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker