- Hak de kippenvleugels bij het gewricht door.
- Pel en snijd de knoflook in plakjes.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
- Schil en snijd de bospeen in gelijke schuine stukken.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Snijd de komkommer in grove stukken.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kippenvleugels om en om in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, peper, Chinese 5-spices en de suiker toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Kook de kipvleugels met de deksel op de pan circa 7 minuten. Voeg de bospenen en de komkommer toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de taugé, noedels en drie vierde van de bosui toe en kook in circa 5 minuten beetgaar.
- Roer de maïzena aan met water. Roer de maïzena door het pannetje Chinees geluk. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Garneer met de resterende bosui.
25 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties