- Klop de eiwitten luchtig, voeg 1 eetlepel poedersuiker toe en klop door tot eiwitten stijf zijn. Roer de boter met de rest van de poedersuiker glad met een mixer of standmixer. Meng één voor één de eidooiers door het botermengsel en laat circa 10 minuten draaien op lage snelheid. Spatel eerst het eiwitschuim en vervolgens de bloem erdoor.
- Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Meng één deel met de specerijen en het andere deel met het pandanextract.
- Verwarm de oven op 160 °C met bovenwarmte of met de bovengrill. Vet de springvorm in en bekleed hem met bakpapier.
- Bedek de bodem van de springvorm met een dun laagje (2-5 mm) pandanbeslag. Zet de springvorm op een rooster in het midden van de oven en bak het laagje 10 minuten.
- Neem de springvorm uit de oven en giet een laagje van het specerijenbeslag op de gebakken pandanlaag. Zet de springvorm terug in de oven en bak weer 10 minuten. Ga zo door tot het beslag op is.
Recept voor traditionele pandan spekkoek. Het maken van deze Indische laagjestaart vergt wat geduld, maar dit is het dubbel en dwars waard.
0 reacties