De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pandan spekkoek

Recept voor traditionele pandan spekkoek. Het maken van deze Indische laagjestaart vergt wat geduld, maar dit is het dubbel en dwars waard.

75 MIN
Pandan spekkoek

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Wie wel eens een toko binnenstapt, vindt met een beetje geluk deze Indische ‘laagjestaart’ liggen. Deze delicatesse wordt, laagje voor laagje, in de oven afgebakken. Dit is een tijdrovende klus maar is het dubbel en dwars waard.

Bereidingswijze

  • Klop de eiwitten luchtig, voeg 1 eetlepel poedersuiker toe en klop door tot eiwitten stijf zijn. Roer de boter met de rest van de poedersuiker glad met een mixer of standmixer. Meng één voor één de eidooiers door het botermengsel en laat circa 10 minuten draaien op lage snelheid. Spatel eerst het eiwitschuim en vervolgens de bloem erdoor.
  • Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Meng één deel met de specerijen en het andere deel met het pandanextract.
  • Verwarm de oven op 160 °C met bovenwarmte of met de bovengrill. Vet de springvorm in en bekleed hem met bakpapier.
  • Bedek de bodem van de springvorm met een dun laagje (2-5 mm) pandanbeslag. Zet de springvorm op een rooster in het midden van de oven en bak het laagje 10 minuten.
  • Neem de springvorm uit de oven en giet een laagje van het specerijenbeslag op de gebakken pandanlaag. Zet de springvorm terug in de oven en bak weer 10 minuten. Ga zo door tot het beslag op is.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker