De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pan con tomate met chorizo-honingkruim

Verrassende combinaties zijn altijd reden voor een feestje in keuken. Hulde voor deze pan con tomate met chorizo-honingkruim.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
pan con tomate

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Verrassende voorgerechtjes zijn altijd leuk om te serveren. Je trapt je diner meteen met groot succes af. Deze an con tomate met chorizo-honingkruim is ook lekker om te serveren tijdens de lunch."

Bereidingswijze

Pan con tomate met chorizo-honingkruim

  1. Snijd de chorizo in halve maantjes en bak ze krokant in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het vet in de pan.

  2. Mix de chorizo tot kruim in een hakmolentje. Schep in een bakje en roer hier de honing doorheen.

  3. Rasp de tomaten. Zeef de tomatenpulp en vang het sap op. Breng de tomatenpulp op smaak met 1 el olijfolie en grof zeezout.

    Houd het sap apart. Dit kun jebewaren voor een dressing of een tomatencocktail!

  4. Verwarm de pan met het chorizovet opnieuw en bak het brood hierin krokant. Besmeer het brood met de tomatenpulp en maak af met het chorizokruim en wat cress.

    Wil je er een wat completere maaltijd van maken? Serveer dan de pan con tomate met wat plakjes avocaodo.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.