Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Overijsselse mosterdsoep

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el boter
  • 800 ml water
  • 200 ml kookroom
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 g spekblokjes
  • 1 prei
  • 3 el grove mosterd
  • 1 el maïzena
  • 1 meergranenstokbrood

Salade

  • 1 kropsla
  • 1 bosje radijs
  • 1 komkommer
  • olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Overijsselse Mosterdsoep

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat even koken.
  • Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes krokant en gaar in circa 8 minuten.
  • Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd de prei in dunne ringen.
  • Roer de mosterd en de prei door de soep en kook nog circa 4 minuten op laag vuur mee.
  • Meng in een kommetje een scheutje water met de maïzena en roer door de soep. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd het stokbrood in plakken.

Salade

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Haal de bladeren los.
  • Verwijder het groen van de radijsjes en snijd ze in vieren.
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Meng in een grote kom de kropsla, radijsjes, komkommer en een scheutje olijfolie extra vierge.

Serveren

  • Verdeel de soep en de spekblokjes over soepborden. Serveer met het stokbrood en de salade.

Geef je waardering

413
Overijsselse mosterdsoep