Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in water met zout beetgaar en giet de bloemkool af. Verhit een koekenpan en bak de saucijsjes in circa 8 minuten goudbruin. Haal de saucijsjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Rooster de pijnboompitten in dezelfde pan goudbruin. Snijd de saucijsjes in stukjes en bestrooi met venkelzaadjes. Kook de pasta in water met zout al dente. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui en voeg de pijnboompitten toe. Voeg de saucijsjes toe en laat circa 5 minuten doorgaren. Blus af met de witte wijn en kook circa 5 minuten door. Voeg de bloemkoolroosjes en warm goed door. Zet het vuur uit en roer de pasta erdoor. Garneer met basilicum en breng op smaak met peper.
Een heerlijke pasta met saucijsjes, bloemkoolroosjes en pijnboompitten.
0 reacties