Orecchiette con salsiccia e capperi (pastaoortjes met saucijs en kappertjes)

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Orecchiette con salsiccia e capperi
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 3 minuten. Snijd de saucijzen in plakjes van circa 1 centimeter, voeg toe aan de pan en bak circa 5 minuten mee. Voeg de venkelzaadjes toe en blus af met de rode wijn.
Pluk en hak de kruiden. Voeg de kruiden en de kappertjes toe aan de pan en laat circa 5 minuten sudderen. Voeg de tomatenblokjes toe en laat circa 10 minuten pruttelen.
Voeg de kruiden toe aan de pan en draai het vuur laag. Roer de room door de tomatensaus en laat nog circa 5 minuten koken op hoog vuur. Rasp de kazen en voeg samen met de pasta toe aan de pan. Roer goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gebakken pompoen
Schil en snijd de pompoen in dunne plakken. Snijd elke plak in vieren. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de pompoenplakken om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Hak de peterselie, voeg deze toe en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Besprenkel met oljfolie.

Serveren
Verdeel de pasta over de borden en serveer de gebakken pompoen er op een bordje naast.

Ingredienten

4
Personen

Pastaoortjes met saucijs en kappertjes

  • 400 g orecchiette
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 3 varkenssaucijzen
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 0.5 glas rode wijn
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes peterselie
  • 1 takje majoraan
  • 1 el kappertjes
  • 250 g tomatenblokjes
  • 100 ml kookroom
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 40 g Pecorino

Gebakken pompoen

  • 1 flespompoen
  • 2 takjes peterselie
  • zonnebloemolie

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
4