Deeg
Meng in een kom de boter, witte- en de bruine basterdsuiker en de sinaasappelsnippers. Voeg het losgeklopte ei en het water toe en meng goed door. Zeef de bloem en de bakpoeder en meng met de suiker tot een deeg. Laat afgedekt voor 24 uur rusten in de koelkast.
Vulling + opbouw
Verwarm de oven voor op 210 °C, hetelucht. Meng voor de vulling de spijs, ei en het water. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 1 cm. Steek met behulp van de taartring 4 cirkels uit het deeg. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de vulling over twee deeg cirkels. Leg de andere twee deeg cirkels erop. Prik in de bovenkanten gaatjes met een vork en bestrijk met een beetje water. Bak de oranjekoeken voor circa 16 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Garnering
Smelt de chocolade. Verdeel het glazuur over de oranjekoeken. Schep de gesmolten chocolade in een spuitzakje en spuit banen over de koeken. Trek voor een gemarmerd effect met een mes in tegengestelde richting banen over de koeken. Laat het glazuur en de chocolade uitharden.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets
0 reacties