De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oranjekoek

Een échte klassieker onder de Friese baksels, deze heerlijke oranjekoek. Zelf maken? Lees dan snel verder.

25 min voorbereidingstijd
1440 min (voor)bereidingstijd
Oranjekoek

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een échte klassieker onder de Friese baksels, deze heerlijke oranjekoek. Zelf maken? Lees dan snel het recept van bakker Jippe.

Bereidingswijze

Deeg

Meng in een kom de boter, witte- en de bruine basterdsuiker en de sinaasappelsnippers. Voeg het losgeklopte ei en het water toe en meng goed door. Zeef de bloem en de bakpoeder en meng met de suiker tot een deeg. Laat afgedekt voor 24 uur rusten in de koelkast.

Vulling + opbouw

Verwarm de oven voor op 210 °C, hetelucht. Meng voor de vulling de spijs, ei en het water. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 1 cm. Steek met behulp van de taartring 4 cirkels uit het deeg. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de vulling over twee deeg cirkels. Leg de andere twee deeg cirkels erop. Prik in de bovenkanten gaatjes met een vork en bestrijk met een beetje water. Bak de oranjekoeken voor circa 16 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Garnering

Smelt de chocolade. Verdeel het glazuur over de oranjekoeken. Schep de gesmolten chocolade in een spuitzakje en spuit banen over de koeken. Trek voor een gemarmerd effect met een mes in tegengestelde richting banen over de koeken. Laat het glazuur en de chocolade uitharden.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets 

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker