Deze open soesjes met frambozenjam zijn te lekker! En ook nog eens erg leuk om te maken.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

10
Personen

Deegje op soes

  • 60 g boter
  • 60 g suiker
  • 60 g bloem

Soezenbeslag

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 4 eieren

Crème Chantilly:

  • 1/2 vanillestokje
  • 500 ml slagroom (vetpercentage van minstens 35%
  • 50 g poedersuiker
  • 1 blaadje gelatine

Frambozenjam

  • 25 g poedersuiker
  • 4 g zetmeel
  • 100 g frambozen

Benodigdheden:

  • ronde steker van 4 cm
  • spuitzak met spuitmondje kartel maat 10

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur

Deegje op soes 
Mix de boter met de suiker soepel en doe er de bloem bij. Maak een deegje en rol het dun uit tussen 2 bakpapiertjes. Leg in de vriezer om uit te harden. 

Soezen 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 210 ºC.  Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem met een houten spatel tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt. 

Stap 2: 
Haal dan de pan van het vuur en meng de eieren stuk voor stuk door het beslag met een garde. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige helemaal is opgenomen.  

Stap 3:
Doe het beslag in spuitzak en spuit doppen van 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd ruimte ertussen want ze zetten uit. Steek uit het deeg uit de vriezer mooie rondjes van 4cm en leg deze op de soes. Bak de soezen in circa 20 minuten goudbruin en laat daarna helemaal afkoelen. 

Crème Chantilly 

Stap 1: 
Doe de koude room met het vanillemerg in een gekoelde kom (of zet de kom in een bak met ijswater) Klop de room op tot het lobbig met zachte pieken is. Voeg de poedersuiker toe en klop de slagroom helemaal stijf. 

Stap 2: 
Wel de gelatine voor 5 minuten in koud water. Knijp daarna uit en laat smelten in een pannetje. Haal direct van het vuur wanneer het is gesmolten. Mix 2 el slagroom door de gelatine en mix dan alles met de slagroom. Doe in een spuitzak met een spuitmondje kartel maat 10. 

Frambozenjam 
Meng de zetmeel met de suiker. Meng het suikermengsel met het frambozensap. Stort uit op een plaatje. Laat afkoelen en mix dan met een garde tot een gladde massa. 

 

Opbouw 
Snijd de soes open. Vul de bodem met de frambozenjam en spuit daarna een mooie rozet van de crème Chantilly op jam. Plaats de bovenkant op de soes. 

Geef je waardering

3
SOEZEN MET FRAMBOZEN
SOEZEN MET FRAMBOZEN