De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

open soes met frambozenjam

Deze open soesjes met frambozenjam zijn te lekker! En ook nog eens erg leuk om te maken.

120 MIN
SOEZEN MET FRAMBOZEN

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Ik maak deze soesjes vaak als er visite bij mij thuis komt. Ze zien er erg leuk uit om neer te zetten en zijn natuurlijk heerlijk om op te eten. 

Bereidingswijze

Deeg voor op de soezen

 1. Je maakt eerst het deeg wat bovenop de soesjes komt. Dit moet namelijk in de vriezer een beetje uitharden, dus handig om hier mee te beginnen. Hiervoor meng je de boter met de suiker in de keukenmachine tot een romige massa. Voeg de bloem toe en maak hier een deeg van. Rol het dun uit tussen twee stukken bakpapier en leg dit zo in de vriezer om hard te worden.

Soezendeg

 1. Verwarm de oven voor op 210˚C. Doe de melk, boter en het water in een steelpan en breng dit aan de kook. Haal de pan nu van het vuur en meng de bloem erdoor. Roer dit met een houtel lepel tot er een bal deeg ontstaat. De pan gaat nu weer terug op het vuur en je verwarmd de deegbal al roerend tot er wat vet uit het deeg komt en het deeg gaat glimmen.

 2. Haal de pan opnieuw van het vuur en doe nu een voor een de eieren erbij. Roer na elk ei goed alles door met een garde. Pas als het ei helemaal is opgenomen voeg je de volgende toe.

 3. Bereid een spuitzak met een grote gladde spuitmond voor. Je spuit bolletjes van ongeveer 4 cm breed op de bakplaat. Probeer ze allemaal gelijk te houden en hou ruimte tussen de soezen want het loopt nog iets uit in de oven.

 4. Haal ondertussen ook het uitgeharde deeg uit de vriezer en steek hier rondjes uit met een stekertje van 4 cm. Leg op elke soes een rondje. Bak ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot ze mooi gerezen zijn en goudbruin zijn geworden.

 5. Laat de soezen helemaal afkoelen voor je ze verder verwerkt.

Crème Chantilly

 1. Voor de vulling van de soesjes doe je de slagroom met de vanille in een ijskoude kom (handig als die even in de vriezer heeft gestaan) Klop de slagroom tot zachte pieken. Voeg nu de poedersuiker toe en klop de slagroom tot deze mooie stijve pieken heeft.

 2. Neem een bak met koud water en wel hier het gelatineblaadje in voor 5 minuten. Zet een klein steelpannetje op het vuur. Zet vast een bakje klaar met 2 el van de slagroom. Knijp nu de gelatine uit en smelt dit in het pannetje. Haal meteen van het vuur en laat het zeker niet te heet worden. Het hoeft alleen te smelten. Giet het meteen bij de 2 el slagroom in het kommetje en meng het even door. Doe dit dan meteen bij de rest van de slagroom en meng het even goed door.

 3. Doe de crème in een spuitzak met een kartelmondje maat 10. Leg de spuitzak tot gebruik in de koeling. Dan wordt de slagroom mooi stijf.

Frambozenjam

 1. Om de frambozenjam te maken meng je de maïzena met de suiker. Meng het zetmeel met de suiker. Pureer de frambozen en haal door een zeef om de pitjes te verwijderen. Meng het suiker/maizenamengsel met de frambozen. Stort het uit op een platte plaat of bord en laat het zo volledig afkoelen. Eenmaal afgekoeld gebruik je een garde om het even goed door te kloppen tot een glad geheel.

Opbouw

 1. Om de soesjes te bouwen snijd je met een scherp mesje de bovenkant van de soesjes eraf. Je doet nu eerst een beetje van de frambozenjam erin en daarop spuit je een mooie rozet van de crème Chantilly. Zet als laatste het deksel op de soes en serveer meteen.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker