Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Gemarineerde zalm

  • 500 g zalmfilet
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 bosje dille
  • grof zeezout

Crumpets

  • 580 ml melk
  • 360 g bloem
  • 2 tl gist
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • zonnebloemolie
  • 1 el boter

Perencompote

  • 3 rijpe handperen
  • 100 ml appelsap
  • 1 el suiker

Gegrilde ham met honing

  • 8 dikke plakken ham
  • 1 el honing
  • 10 takjes bieslook

Extra nodig

  • plasticfolie
  • 4 eierbakringen van 8 cm doorsnede

Bereidingswijze

Totale tijd: 6 uur en 45 minuten
Gemarineerde zalm
Smeer de zalm in met mosterd. Snijd de dille fijn. Bestrooi de zalm met de dille en een beetje grof zeezout. Leg de zalm op een bord, dek af met plasticfolie, druk goed aan en leg er een bord bovenop. Zet circa 6 uur in de koelkast, zodat de zalm onder lage druk kan marineren. Snijd de zalm in dunne plakken.

Crumpets
Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm. Meng voor het beslag de bloem, gist, suiker, zout en het bakpoeder met elkaar en roer de melk erdoor. Laat het beslag circa 25 minuten afgedekt met plasticfolie rijzen. Verhit een scheutje olie en de boter in een koekenpan en zet de eierbakringen in de pan. Schep de eierbakringen tot de helft vol met beslag en laat circa 6 minuten bakken (er moeten luchtgaatjes ontstaan in de crumpets). Verwijder de eierbakringen, draai de crumpets om en laat nog circa 4 minuten bakken. Herhaal dit tot het beslag op is.

Perencompote
Schil en snijd de peren in kleine blokjes. Kook de peren met de appelsap en de suiker circa 10 minuten op middelhoog vuur. Schep de peren in een kom.

Gegrilde ham met honing
Verwarm een grillpan voor. Vouw de plakjes ham dubbel. Gril de ham aan beide kanten circa 2 minuten. Bedruip met de honing. Snijd de bieslook fijn en bestrooi de ham ermee.

Serveren
Serveer alles op schalen zodat iedereen zijn eigen ontbijt kan samenstellen.

Geef je waardering

44
Ontbijtcrumpets