Onigiri is een traditioneel Japans gerecht gemaakt uit sushirijst, een heerlijke vulling en daaromheen een laagje zeewier. Omdat je er eindeloos mee kunt variëren, is de snack erg populair en geliefd. Eveline deelt haar recept voor een heerlijke onigiri. 

Eveline Wu
Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

2
Personen

Basis

  • 150 g sushirijst
  • 4 st noriblad
  • zwart sesamzaad

Onigiri tonijn

  • 1/2 blikje tonijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • zwart sesamzaad

Onigiri pruim

  • 1 Japanse ingemaakte pruim
  • 2 eetlepel furikake

Onigiri zalm

  • 100 g zalm

Onigiri mix

  • 1 Japanse ingemaakte pruim
  • 1 st shisobladeren
  • 1 theelepel zalmeitjes
  • 2 eetlepel furikake

Extra nodig

  • rijstkoker
  • (plastic)handschoenen
  • onigiri-vorm

Bereidingswijze

30 minuten

Stap 1:
Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Onigiri tonijn
Meng de tonijn met de mayonaise. Doe een laag rijst in de vorm. Vul met 3/4e van het tonijnmengsel en zet de rest opzij. Doe daarna weer een laag rijst in de vorm. Knip een reepje van het noriblad en vouw om de onigiri heen. Dip in sesamzaad.

Onigiri pruim
Doe een laag rijst in de vorm. Vul met de pruim en doe daarna weer een laag rijst in de vorm. Knip een reepje van het noriblad en vouw om de onigri heen. Dip in furikake.

Onigiri zalm
Snijd de zalm in kleine repen. Verhit olie in een pan en bak in circa 1 minuut aan beide kanten. Doe een laag rijst in de vorm. Vul met ongeveer 3/4e van de zalm en zet de rest opzij. Doe daarna weer een laag rijst in de vorm. Knip een reepje van het noriblad en vouw om de onigri heen.

Onigiri mix
Doe een laag rijst in de vorm. Vul met de pruim, zalmeitjes, tonijn en zalm. Doe daarna weer een laag rijst in de vorm. Knip een reepje van het noriblad en vouw om de onigri heen. Vouw het shisoblad er omheen. Dip in furikake.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD

Geef je waardering

Onigiri
Onigiri