De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

onigiri

Onigiri is een traditioneel Japans gerecht gemaakt uit sushirijst, een heerlijke vulling en daaromheen een laagje zeewier. Omdat je er eindeloos mee kunt variëren, is de snack erg populair. Eveline deelt haar recept voor een heerlijke onigiri. 

30 MIN
Onigiri

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Onigiri is een traditioneel Japans gerecht gemaakt uit sushirijst, een heerlijke vulling en daaromheen een laagje zeewier. Omdat je er eindeloos mee kunt variëren, is de snack erg populair en geliefd. Eveline deelt haar recept voor een heerlijke onigiri. 

Bereidingswijze

Stap 1:
Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Onigiri tonijn
Meng de tonijn met de mayonaise. Doe een laag rijst in de vorm. Vul met 3/4e van het tonijnmengsel en zet de rest opzij. Doe daarna weer een laag rijst in de vorm. Knip een reepje van het noriblad en vouw om de onigiri heen. Dip in sesamzaad.

Onigiri pruim
Doe een laag rijst in de vorm. Vul met de pruim en doe daarna weer een laag rijst in de vorm. Knip een reepje van het noriblad en vouw om de onigri heen. Dip in furikake.

Onigiri zalm
Snijd de zalm in kleine repen. Verhit olie in een pan en bak in circa 1 minuut aan beide kanten. Doe een laag rijst in de vorm. Vul met ongeveer 3/4e van de zalm en zet de rest opzij. Doe daarna weer een laag rijst in de vorm. Knip een reepje van het noriblad en vouw om de onigri heen.

Onigiri mix
Doe een laag rijst in de vorm. Vul met de pruim, zalmeitjes, tonijn en zalm. Doe daarna weer een laag rijst in de vorm. Knip een reepje van het noriblad en vouw om de onigri heen. Vouw het shisoblad er omheen. Dip in furikake.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Logo Amazing Oriental

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker