Ongebakken appelkoeken

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de pecannoten circa 12 minuten en laat afkoelen. Hak de chocolade en de pecannoten.

Tip: Rooster de pecannoten eventueel in een pannetje als je geen oven hebt.

Pindakaascrème
Hak en smelt de chocolade au bain-marie. Roer de boter met poedersuiker luchtig en voeg de pindakaas en de chocolade toe. Schep de crème in een spuitzak met een gladde spuitmond. Snijd de appels in pakken van circa 1 centimeter dik. Spuit een spiraal pindakaascrème op de appelplakken. Bestrooi met de gehakte chocolade, pecannoten en wat poedersuiker.

Ingredienten

20
Porties

Ongebakken appelkoeken

  • 100 g pecannoten
  • 200 g pure chocolade
  • 4 appels

Pindakaascrème

  • 200 g zachte boter
  • 200 g poedersuiker
  • 200 g pindakaas
  • 50 g pure chocolade

Extra nodig

  • bakplaat
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • poedersuiker om te bestrooien
Geef je waardering
3