De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

omelet met salade van gemarineerde courgette

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met behulp van een dunschiller of kaasschaaf courgettelinten. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd hem in ringetjes. Meng de courgettelinten met de rode peper, rasp van een halve citroen en citroensap.

40 min kooktijd
Omelet met salade van gemarineerde courgette

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Salade met gemarineerde courgettes (ca 30 minuten)
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met behulp van een dunschiller of kaasschaaf courgettelinten. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd hem in ringetjes. Meng de courgettelinten met de rode peper, rasp van een halve citroen en citroensap. Breng op smaak met zout en besprenkel met olijfolie. Laat de courgette circa 15 minuten marineren.
Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olie. Rooster de tomaten 10 minuten in de oven. Was, pluk en droog de frisee-sla. Meng de sla met de courgettelinten en de marinade. Leg de salade op een bord en verdeel de tomaten erover. Snijd de snackkomkommers in parten en steek ze tussen de salade. Verdeel de overgebleven marinade over de salade en garneer de salade met broccocress.

Omelet (ca 10 minuten)
Klop de eieren en de melk los en voeg zout en peper toe. Verhit olie in de pan en voeg het eimengsel toe. Roer met een houten lepel het eimengsel rond tot het stevig begint te worden. Houd de pan in beweging en vouw de omelet tot een ovale vorm aan een kant van de pan. Laat de omelet nog even rustig garen. Schuif de omelet omgekeerd op een bord.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker