Salade met gemarineerde courgettes (ca 30 minuten)
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met behulp van een dunschiller of kaasschaaf courgettelinten. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd hem in ringetjes. Meng de courgettelinten met de rode peper, rasp van een halve citroen en citroensap. Breng op smaak met zout en besprenkel met olijfolie. Laat de courgette circa 15 minuten marineren.
Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olie. Rooster de tomaten 10 minuten in de oven. Was, pluk en droog de frisee-sla. Meng de sla met de courgettelinten en de marinade. Leg de salade op een bord en verdeel de tomaten erover. Snijd de snackkomkommers in parten en steek ze tussen de salade. Verdeel de overgebleven marinade over de salade en garneer de salade met broccocress.
Omelet (ca 10 minuten)
Klop de eieren en de melk los en voeg zout en peper toe. Verhit olie in de pan en voeg het eimengsel toe. Roer met een houten lepel het eimengsel rond tot het stevig begint te worden. Houd de pan in beweging en vouw de omelet tot een ovale vorm aan een kant van de pan. Laat de omelet nog even rustig garen. Schuif de omelet omgekeerd op een bord.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met behulp van een dunschiller of kaasschaaf courgettelinten. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd hem in ringetjes. Meng de courgettelinten met de rode peper, rasp van een halve citroen en citroensap.
0 reacties