De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oesterzwammenragout

30 MIN
Oesterzwammenragout

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar en laat de roux op laag vuur garen zonder te kleuren. Roer er beetje bij beetje de bouillon door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de tijm toe. Laat de ragout aan de kook komen, zet het vuur laag en laat het, onder af en toe roeren, circa 15 minuten garen. Bak in een koekenpan het spek krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Scheur de oesterzwammen in repen. Snijd de shii-takes in reepjes. Verwarm de olie in de pan. Bak de paddestoelen in 3 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en sjalot toe, bak 1 minuut mee en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kervel fijn. Roer het spek, de paddestoelen en kervel door de ragout. Breng de ragout aan de kook en breng op smaak met versgemalen peper. Snijd het kapje van de broodjes en hol de broodjes uit. Schep de ragout erin en garneer met een takje kervel.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker